2011. február 22., kedd

Il Basilico étterem Budapest sok apró hiba

Történt ugyanis, hogy a hétvégén előttük a Bonuszbrigádos kuponunkat a fenti helyen...
Szombat, februári szürkeség borítja be a belvárost sehol egy napsugár, csak a csontig hatoló kellemetlen idő.
A reggeli futás majd a piaci hatalmas bevásárlás utánelmentünk az Étterembe.
A hely belső dizájnja nagyon jó, jól sikerült több kis épületre bontva a helységet... (konyha, pici játszó rész a gyerekeknek, különterem, mosdó, stb. stb...)
Az már külön kérdés, hogy ha valamire vastagon költenek akkor miért kell az összképet kényelmetlen IKEA-s székkel elrontani?

Első menet:
Mozzarella paradicsommal és egy kis pestóval. Igazán ízletes volt a mozzarella a paradicsom is jó volt annak ellenére, hogy február volt a pesto olyan volt amilyennek lenni kell. Ilyenkor még nem gondoltuk, hogy ez a lesz a legjobb választásunk.

Második menet:
Lasagna ott, szalámis pizza itt...
A Lasagna úszót a besamelben, ami kiábrándító egy olyan helyen ami hirdeti, hogy mennyire olasz, kizártnak tartom, hogy kint több a besamel mint a paradicsom mártás.

A szalámis pizza nem volt rossz de jónak se nevezném, szerencsére a szakács nem tudta elrontani a szalámit mert azt nem neki kellet elkészítenie.
Az már ízlés dolga, hogy a kevés volt a rajta a paradicsomszósz és a sajt, biztos ez a szokás talján honban...

Harmadik menet: Desszertek
A Tiramisu nagy adag de elenben nem ízletes, a pannacotta meg olyan lett amit ezentúl nem redelek.

A ráadás menete:
A Fizetés, nincsen ital lap ezért nem tudod, hogy mi mennyibe kerül italok esetén talán ez még jobb is mint a desszertek esetében a két étlapon más más ár szerepelt.


Az egyiken 590 volt a Tiramisu a másikon szépen filctollal átjavítva 990 ugyanez. A panna cottánál is ugyanez volt a helyzet.


Végül a fizetésnél derült ki, hogy az egy deci "méltán híres" Mátrai Olaszrizling decije 450 forint amit ugye itallap híján nem tudott
előre az ember és tizenötödszörre azért nem küldöd vissza pincért, hogy nézzemár meg, hogy mennyi is az annyi.

Összeségében egy olyan helyen voltunk amit senkinek
nem fogok ajánlani, mert a méltán híres SI /laki árérték alapján egy gyenge
2-es az osztályzat. 6500 HUF a kedvezménnyel egyűt ami egy kicsit sok a kapott
minőségért cserébe.


Nem értem, hogy miért nem lehet motiválni a szakácsotvagy csak néha ellenőrizni, hogy miért kell az itallappal spórolni, miért nem lehet aktualizálni az étlapot, miért nem lehet egy sok milliós beruházást ilyen
apróságokkal kiherélni?

Nincsenek megjegyzések: